Refugii Montane

Prin proiectul Program de sprijin a turismului pe versantul Nord-Estic al Masivului Făgăraș, finanţat  prin Masura 313 din cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală, am reușit să montăm 8 refugii montane în partea nord-estică a masivului Făgăraș. Astfel, din anul 2011, începând de la Vf. Comisul până aproape de Valea Sâmbetei, la Vf. Cațaveiul, turiștii se pot adăposti în refugii amplasate la 2 ore distanță unul de celălalt.

Refugiul Brătila

Este primul refugiu ridicat din cele 8. Refugiul a fost transportat cu spatele și ridicat în perioada octombrie-noiembrie 2010. Șaua Brătilei delimitează punctul de intrare sau de ieșire de pe traseul de creastă al multor turiști. Din cele 8 refugii, cel din Brătila este ce mai vizitat de către turiști.

Refugiul Langa

Ridicat la începutul verii lui 2011, refugiul Langa este probabil cel mai bine amplasat refugiu, din punct de vedere al priveliștii. În condiții de vreme bună, din zona aceasta puteți observa Piatra Craiului, Bucegii, Brașovul și aproape toată Țara Făgărașului. Deși nu este amplasat pe un traseu marcat, refugiul Langa trebuie vizitat de către orice iubitor de munte.

Turism montan în siguranță

Pentru că pe majoritatea hărților montane refugiile noastre nu apar încă, vă sugerăm să ne contactați dacă planificați o drumeție în zonă pentru a afla mai multe informații despre refugii dar și despre trasee.